LIHAN MYYNTI

Aunion luomulihaa voit ostaa suoraan tilalta sekä tänä kesänä myös Konttikahvilasta, Aunessillan kupeesta. Lihan ja eri ruhonosien saatavuus hieman vaihtelee, mutta eläimiä laitamme teuraaksi tilanteen ja tarpeen mukaan. Teurastus, lihanleikkuu sekä pakkaus tapahtuvat kaikki Sastamalassa, mistä noudamme lihat itse. 

Lihaa on ostettavissa yksittäin pakattuna sekä lihalajitelmana. Lihalajitelman toinen puolikas koostuu arvo-osista, kuten fileistä ja paisteista, toinen puolikas on puolestaan jauhelihaa. Lajitelman koko on usein 20 kg:n ja 30 kg:n välillä. Yksittäisten pakkausten koko vaihtelee ruhonosan sekä asiakkaiden toiveiden mukaan. Jos olet siis vailla jotakin tiettyä ruhonosaa tai haluat tietyn pakkauskoon, esitäthän meille toiveesi ja me pyrimme toteuttamaan sen. 

Lihaa ostettaessa on tärkeää muistaa laadukas raakakypsytys. Raakakypsytys tarkoittaa ruhon arvo-osien eli kaikkien muiden paitsi jauhelihan sekä luullisen keittolihan pitämistä hieman yli 0 asteessa kolmesta neljään viikkoa. Tämä takaa lihan mureuden ja antaa sille ominaisensa maun. Oikein raakakypsytetty liha on väriltään tummanpunaista, pehmeää käsitellä ja siitä voi erottaa lihan marmoroitumisen. Halutessasi voit raakakypsyttää lihat itse, mutta tarvitrtaessa voimme tehdä sen puolestasi. 


LIHANMYYNTI KONTTIKAHVILALLA

Kesällä 2022 voit ostaa Aunion Luomun lihaa myös Aunessillan parkkialueella sijaitsevasta Konttikahvilasta. Konttikahvilan lihavalikoiman olemme räätälöineet kesäkauden tarpeisiin sopivaksi, joten etsiessäsi grilliin esimerkiksi entrecôteeta tai flank steakia, on hyvä suunnata Konttikahvilaan ostoksille. Näiden lisäksi valikoimassa on jauhelihaa ja fileitä. Arvo-osat ovat valmiiksi raakakypsytettyjä ja heti valmiita ruoanlaittoon. 

Lue lisää Konttikahvilasta ja toiminnasta heidän nettisivuiltaan.

                 Hinnasto

JAUHELIHA


 13 € / KG

SISÄFILE


42 € / KG

ULKOFILE


 36 € / KG

SISÄPAISTI


 24 € / KG

PAAHTOPAISTI


 24 € / KG

ULKOPAISTI


22 € / KG

KULMAPAISTI


22 € / KG

ENTRECÔTE


36 € / KG

BRISKET


22 € / KG

FLANK STEAK


26 € / KG

TOMAHAWK


30 € / KG

LUULLINEN KEITTOLIHA


14 € / KG

LIHALAJITELMA


15,50 € / KG